Slaughtering (excl. poultry slaughtering) (10.11.0.00)

This service 'Slaughtering (excl. poultry slaughtering)' is coverd by the EU Service Directive.

This service includes:

  • Operation of slaughterhouses where animals are slaughtered and where the meat is trimmed and packaged: Cattle, pigs, lambs, mutton, camels, etc.
  • Production of fresh and frozen meat in carcasses
  • Production of fresh and frozen meat in pieces
  • Slaughtering and processing of whales on shore or on designated fishing vessels
  • Production of hides and skins, including bristles and hair, in slaughterhouses
  • Melting/rendering of bacon and other edible animal fats
  • Processing of slaughterhouse waste
  • Manufacture of pulled wool

This service does not include:

  • Melting/rendering of poultry fats (see 10.12.0)
  • Packaging of meat (see 82.92.0)

Source: Statistisches Bundesamt

  • Abhäuterei
  • Ausbeinen von Fleisch (Auslösen des Fleisches aus Tierkörpern, -hälften oder -vierteln)
  • Ausbeinerin
  • Auslassen von tierischen Fetten (Talgschmelzen und Schmalzsiedereien)
  • Borsten, Gew. in Schlachthäusern
  • Darmschleimereien
  • Darmverwertung
  • Fette, tierische, Auslassen von (Talgschmelzen und Schmalzsiedereien)
  • Fleisch, H. in Schlachthäusern
  • Fleischerei (Schlachterei)
  • Fleischerin
  • Fleischzerleger (Auslösen des Fleisches aus Tierkörpern, -hälften oder -vierteln)
  • Fleischzerlegerin
  • Frischfleisch, H. in Schlachthäusern
  • Frischfleisch (von Kaninchen, Wild u.Ä.), H.
  • Futterknochenschrot, H.
  • Gefrierfleisch, H. in Schlachthäusern
  • Gefrierfleisch (von Kaninchen, Wild u.Ä.), H.
  • Grieben, H.
  • Großschlächtereien
  • Großschlächtereien (von Kaninchen, Wild u.Ä.)
  • Häute, Gew. in Schlachthäusern
  • Hautwolle, Erzg.
  • Innerei-Fleischer (Kuttler)
  • Innerei-Fleischerin
  • Kalbfleisch, Rindfleisch, Schweinefleisch (frisch, gekühlt, gefroren), H.
  • Kaninchenfleisch, H.
  • Kaninchenschlachtung
  • Knochenmehl, H.
  • Kommunale Schlachthöfe
  • Kommunale Schlachthöfe (Schlachten von Kaninchen, Wild u.Ä.)
  • Lohnschlächter
  • Lohnschlächter (von Kaninchen, Wild u.Ä.)
  • Metzgerin
  • Naturdärme, Gew.
  • Pferdefleisch, Zerteilen, Tiefgefrieren (Schlachthaus)
  • Premier Jus, H.
  • Schierer (Ausbeiner)
  • Schlachten
  • Schlachthäuser
  • Schlachthöfe
  • Schlachtnebenprodukte , Gew. u. Verarbeitung
  • Schmalz, H.
  • Schmalzsiedereien
  • Secunda Jus, H.
  • Speisetalg, H.
  • Talg (Speise-), H.
  • Talgschmelzen
  • Viehschlachtung
  • Wildfleisch, H.
  • Wildschlachtung
  • Zerlegen von Fleisch (Zerlegen von Tierkörpern in ihre verwertbaren Großbestandteile)
  • Zerlegungsbetrieb