This service 'Slaughtering (excl. poultry slaughtering)' is coverd by the EU Service Directive.
This service includes:
- Operation of slaughterhouses where animals are slaughtered and where the meat is trimmed and packaged: Cattle, pigs, lambs, mutton, camels, etc.
- Production of fresh and frozen meat in carcasses
- Production of fresh and frozen meat in pieces
- Slaughtering and processing of whales on shore or on designated fishing vessels
- Production of hides and skins, including bristles and hair, in slaughterhouses
- Melting/rendering of bacon and other edible animal fats
- Processing of slaughterhouse waste
- Manufacture of pulled wool
This service does not include:
- Melting/rendering of poultry fats (see 10.12.0)
- Packaging of meat (see 82.92.0)
Source: Statistisches Bundesamt
- Abhäuterei
- Ausbeinen von Fleisch (Auslösen des Fleisches aus Tierkörpern, -hälften oder -vierteln)
- Ausbeinerin
- Auslassen von tierischen Fetten (Talgschmelzen und Schmalzsiedereien)
- Borsten, Gew. in Schlachthäusern
- Darmschleimereien
- Darmverwertung
- Fette, tierische, Auslassen von (Talgschmelzen und Schmalzsiedereien)
- Fleisch, H. in Schlachthäusern
- Fleischerei (Schlachterei)
- Fleischerin
- Fleischzerleger (Auslösen des Fleisches aus Tierkörpern, -hälften oder -vierteln)
- Fleischzerlegerin
- Frischfleisch, H. in Schlachthäusern
- Frischfleisch (von Kaninchen, Wild u.Ä.), H.
- Futterknochenschrot, H.
- Gefrierfleisch, H. in Schlachthäusern
- Gefrierfleisch (von Kaninchen, Wild u.Ä.), H.
- Grieben, H.
- Großschlächtereien
- Großschlächtereien (von Kaninchen, Wild u.Ä.)
- Häute, Gew. in Schlachthäusern
- Hautwolle, Erzg.
- Innerei-Fleischer (Kuttler)
- Innerei-Fleischerin
- Kalbfleisch, Rindfleisch, Schweinefleisch (frisch, gekühlt, gefroren), H.
- Kaninchenfleisch, H.
- Kaninchenschlachtung
- Knochenmehl, H.
- Kommunale Schlachthöfe
- Kommunale Schlachthöfe (Schlachten von Kaninchen, Wild u.Ä.)
- Lohnschlächter
- Lohnschlächter (von Kaninchen, Wild u.Ä.)
- Metzgerin
- Naturdärme, Gew.
- Pferdefleisch, Zerteilen, Tiefgefrieren (Schlachthaus)
- Premier Jus, H.
- Schierer (Ausbeiner)
- Schlachten
- Schlachthäuser
- Schlachthöfe
- Schlachtnebenprodukte , Gew. u. Verarbeitung
- Schmalz, H.
- Schmalzsiedereien
- Secunda Jus, H.
- Speisetalg, H.
- Talg (Speise-), H.
- Talgschmelzen
- Viehschlachtung
- Wildfleisch, H.
- Wildschlachtung
- Zerlegen von Fleisch (Zerlegen von Tierkörpern in ihre verwertbaren Großbestandteile)
- Zerlegungsbetrieb