Operation of dairies and cheese making (excl. the manufacture of ice cream) (10.51.0.00)

This service 'Operation of dairies and cheese making (excl. the manufacture of ice cream)' is coverd by the EU Service Directive.

This service includes:

  • Manufacture of liquid pasteurized, sterilized, homogenized and/or ultra-heat treated fresh milk
  • Manufacture of soft drinks made from milk
  • Manufacture of cream from liquid, pasteurized, sterilized or homogenized fresh milk
  • Manufacture of powdered milk and concentrated milk, also sweetened
  • Manufacture of powdered milk or cream
  • Manufacture of butter
  • Manufacture of yogurt
  • Manufacture of cheese and curd cheese
  • Manufacture of whey
  • Manufacture of casein and lactose

This service does not include:

  • Production of raw cow’s milk (see 01.41.0)
  • Production of raw milk from sheep, goats, mares, donkeys, camels, etc. (see 01.43.0, 01.44.0, 01.45.0)
  • Manufacture of non-milk based milk and cheese substitutes (see 10.89.0)

Source: Statistisches Bundesamt

  • Butter, H.
  • Buttermilch, H.
  • Butterschmalz, H.
  • Casein, H.
  • Dauermilch, H.
  • Flaschenmilch, sterilisiert, H.
  • Frischkäse, H.
  • Frischmilch , H.
  • Hartkäse, H.
  • Joghurt, H.
  • Käse, H.
  • Kasein, H.
  • Käsereien
  • Käsereien (H.v. Milchprodukten)
  • Kondensmilch, H.
  • Labkasein, H.
  • Magermilch, H.
  • Meiereien
  • Milch, konzentrierte, H.
  • Milchmischgetränke, H.
  • Milchpräparate, H.
  • Milchprodukte, H.
  • Milchpulver, H.
  • Milchsammelstellen
  • Milchverarbeitung
  • Milchverarbeitung (ohne Herstellung von Speiseeis)
  • Milchwirtschaftliche Verarbeitungsbetriebe
  • Milchzucker, H.
  • Molke, H.
  • Molkepulver, H.
  • Molkereien (Milchverarbeitung)
  • Molkereiprodukte, H.
  • Quark, H.
  • Quarkspeisen (auch mit Zusätzen), H.
  • Rahm, H.
  • Rohkasein, H.
  • Sahne, H.
  • Sauermilchkäse, H.
  • Säurekasein, H.
  • Schlagrahm, H.
  • Schmelzkäse, H.
  • Schmelzkäsezubereitungen, H.
  • Schnittkäse, H.
  • Trinkmilch, H.
  • Trockenmilcherzeugnisse, H.
  • Vollmilch , H.
  • Weichkäse, H.