Manufacture of meat and poultry meat products (10.13.0.00)

This service 'Manufacture of meat and poultry meat products' is coverd by the EU Service Directive.

This service includes:

  • Manufacture of dried, salted, or smoked meat
  • Manufacture of meat products such as:
    • Salami, "Andouillettes" (Lyon sausage), Saveloy, Bologna and other sausage types, meat-filled pies and pasties, jellied meat, potted meat and other canned meat types, boiled ham

This service does not include:

  • Manufacture of frozen or otherwise preserved, prepared meat and poultry-based ready-to-serve meals (see 10.85.0)
  • Manufacture of meat soups and broths (see 10.89.0)
  • Wholesale of meat and meat products (see 46.32.0)
  • Preparation of meals for immediate consumption on the premises or to go for quick consumption (see Section 56)
  • Packaging of meat (see 82.92.0)

Source: Statistisches Bundesamt

  • Blutmehl, H.
  • Darmnähereien (Fleischwarenindustrie)
  • Dörrfleisch, H.
  • Enthäuten von Innereien
  • Feinkost auf Fleischbasis, H.
  • Fleisch- und Wurstpasteten, H.
  • Fleisch- und Wurstwaren, H.
  • Fleisch, Verarbeitung zu Wurst u.a. Fleischwaren
  • Fleischereien (Fleischverarbeitung)
  • Fleischerin
  • Fleischerzeugnisse , H.
  • Fleischextrakt, H.
  • Fleischhauereien, -hackereien
  • Fleischkonserven, H.
  • Fleischmehl, H.
  • Fleischverarbeitung
  • Fleischveredelung (Fleischverarbeitung)
  • Fleischwarenindustrie
  • Frischfleisch, Verarbeitung
  • Geflügelkonserven, H.
  • Hackfleisch, H.
  • Hausschlachtereien (Fleischverarbeitung)
  • Knochenfutterschrot , H.
  • Kochschinken, H.
  • Metzgereien (Fleischereien)
  • Metzgerin
  • Pasteten (Fleisch- und Wurstpasteten), H.
  • Pferdefleischereien, -metzgereien, -schlächtereien
  • Pferdefleischkonserven, H.
  • Pferdefleischwaren, H.
  • Räuchereien (Fleisch)
  • Räuchern von Fleisch
  • Rauchfleisch, H.
  • Salami, H.
  • Schaschlik (Fleischware), H.
  • Schinken, H.
  • Schmalzfleisch, H.
  • Tierkörpermehl, H.
  • Versandschlachtereien
  • Wurst, H.
  • Wurstkonserven, H.
  • Wurstwaren, H.
  • Zervelatwurst, H.